A kannabisz helyettesíti a hagyományos gyógyszereket.?.

A világ néhány országában a kannabisz az elmúlt években progresszívebbé vált. Különösen a növény gyógyászati ​​potenciáljának vizsgálata keltette fel az emberek és a tudomány érdeklődését. Ennek eredményeként rendszeresen közzéteszik a tanulmányok új eredményeit és az új kutatási eredményeket. Ezek bizonyítják a kannabisz vagy az egyes összetevők, például a THC és a CBD sokoldalú hatásait a betegségek hosszú listáján.

Kilépődrog a kannabisz

Míg régebben azt feltételezték, hogy a kannabisz, mint belépő szintű kábítószer (kapudrog) előkészíti az utat a kemény kábítószerek világába, ma már ellentétes tudományos eredményekkel igazolják ennek ellenkezőjét. A kannabisz kilépődrog lehet. A kedvtelési célú kábítószerek, például a heroin, az alkohol és a dohány pótlásakor már elértek vele pozitív eredményeket.

De nemcsak a kemény drognak számító anyagok fogyasztását csökkenthetik vagy helyettesíthetik a kannabisszal, hanem a gyógyszerkészítményeket is. Sok beteg inkább az orvosi marihuánát részesíti előnyben a vényköteles gyógyszerekkel szemben, ha választhatnak. Ezek a megállapítások a Michigan-i Egyetem Társadalomkutatási Intézetének nemrégiben készült tanulmányában.

Az orvosi kannabisz megbízható

A kannabiszt gyógyszerként használó betegek 44% -a leállítja vagy jelentősen csökkenti a vényköteles gyógyszerek bevitelét. Ezért számukra a kannabisz helyettesíti vagy kiegészíti a hagyományos kezelést.

A válaszadók többsége szerint inkább bízik a kannabiszban, mint a gyógyszerekben. Úgy találják, hogy a gyógyászati kender hatékonyabb és elfogadhatóbb. A hagyományos (drogokról) gyógyszerekről a kannabiszra váltó betegek közül sokan a szokásos kezelésekkel járó mellékhatásokkal indokolják döntését

A kannabisz mint gyógyszer, törvényileg nagyobb szabadságot kell adniuk az orvosoknak és a betegeknek

A tanulmány eredményei az érintett tudósok azon hozzáállásán alapulnak, miszerint a gyógyászati kannabisz használata továbbra is túlságosan korlátozó. Még azokban az országokban is, ahol van kannabisz gyógyászati-program, az alkalmazások és a kezelések nagyon korlátozottak. Megpróbálunk ragaszkodni a ténylegesen elavult hagyományos orvosi módszerekhez.

Például sok orvosi kendertörvény megköveteli, hogy a beteg minden elképzelhető kezelésben részesüljön, mielőtt engedélyezik számára a kannabisz felírását. Ez a gondolat úgy hangzik, mintha az adott kormány jóváhagyta volna a leendő gyógyászati kannabisz páciens testi-lelki sérülését. Időnként nem a törvények, hanem az orvosok akarják megállítani a fejlődést. Sok „veterán” orvos nem akar részt venni a kannabisz programokban mert kábítószernek tartja. Ennek a problémának, valamint a jogi kérdéseknek valószínűleg meg kell oldódnia a generációváltással az idő múlásával.

forrás: hanfmagazine

Segítsd munkánk egy megosztással! Köszönjük!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük